vrijdag 2 december 2011

Biografie Hart van Nederland presentatrice Gallyon van Vessem


Biografie Hart van Nederland presentatrice Gallyon van Vessem.

Gallyon van Vessem (Haarlem, 25 november 1968) is een Nederlandse televisiepresentatrice. Van 1995 tot en met 1997 presenteerde zij Hart van Nederland, en sinds 2006 doet zij dit opnieuw. Ook neemt ze de late editie van Shownieuws voor haar rekening. Daarvoor was ze het gezicht van Actienieuws van SBS 6. In het verleden presenteerde Van Vessem onder andere kinderprogramma's bij de TROS en was zij samen met Ellen Brusse omroepster.

Gallyon van Vessem is sinds 2010 getrouwd en kreeg in datzelfde jaar op 12 oktober een dochter. Van Vessem is woonachtig in Amsterdam.

Gallyon van Vessem
Geboortedatum: 25 november 1968

Gallyon van Vessem werd op 25 november 1968 geboren in Haarlem. Al op jonge leeftijd bekroop haar bij het kijken naar ‘De familie Knots’ en ‘Stuif es in’ het gevoel dat televisie iets 'magisch' was en dat ze daar op de een of andere manier ooit iets bij wilde doen....

Van haar zesde tot haar drieentwinistigste deed ze aan klassiek ballet, maar ze had nooit de ambitie om een ‘prima ballerina’ te worden. Gallyon van Vessem werkte voor diverse confectiebedrijven als Labelmanager. Ze kreeg veel nieuwe kledingmerken onder haar hoede. In deze functie was ze verantwoordelijk voor imagoversterkende activiteiten, zoals het organiseren van modeshows, modellen uitzoeken als gezicht van het merk en de verkoop aan confectie-outlets door heel Nederland.

Ondertussen volgde zij diverse trainingen aan de Media Academie en werkte Gallyon van Vessem een aantal avonden per week als omroepster voor de TROS. Vervolgens presenteerde zij programma’s als; De ‘Nederlandse spellingwedstrijd’, kwis voor middelbare scholieren, ‘Ken je de Witneusmakakaou?’, spelshow voor kinderen, ‘Deadline voor dieren’, twee uur durende live uitzending samen met Jaap Jongbloed in het teken van de Nederlandse Dierenbescherming, ‘TROS Zomertour’, show met artiesten waarmee door heel Nederland wordt gereisd.

Na vier jaar verliet Gallyon van Vessem de TROS om vervolgens bij verschillende televisieproduktiemaatschappijen aan diverse programma’s te gaan werken en nieuwe programma-ideeën uit te werken. Ze werkt mee aan diverse bedrijfspresentaties, geeft presentatie-trainingen in het bedrijfsleven en spreekt spotjes, promo’s en commercials in.

Gallyon van Vessem vormde vanaf de allereerste dag van SBS 6 samen met Milika Peterzon het presentatieduo van 'Hart van Nederland’. Na zes jaar afwezigheid is Gallyon sinds begin 2004 terug bij SBS 6. Ze was het gezicht van ‘Actienieuws’ en is wederom mede-presentatrice van 'Hart van Nederland'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten