donderdag 26 april 2012

Gallyon van Vessem blijft Hart van Nederland presentatrice, ook na vernieuwing SBS6


Gallyon van Vessem blijft Hart van Nederland presentatrice, ook na vernieuwing SBS6.

SBS6 neemt afscheid van Cilly Dartel, Milika Peterzon en Maureen du Toit als presentatrices van Hart van Nederland.

Ze zullen na de zomer niet meer te zien zijn in het nieuwsprogramma, maakte de zender donderdag bekend.

Het programma krijgt een nieuwe opzet. Onderdeel hiervan is de keuze om te werken met één presentator in plaats van een duo. Gallyon van Vessem, Marlayne Sahupala, Selma van Dijk en Evelien de Bruijn blijven aan de nieuwsshow verbonden.

Eerder was al bekend dat Sandra Schuurhof, die hiervoor haar baan als royaltyverslaggeefster bij RTL4 opgaf, het SBS6-team gaat versterken.

Volgens zenderbaas Georgette Schlick zijn Dartel, Peterzon en Du Toit mede bepalend geweest voor het succes van het programma dat ook wel het vlaggenschip van SBS6 wordt genoemd. ''Het is een hele moeilijke beslissing geweest'', zegt Schlick.

SBS 6 wijzigt het format van hun nieuwsprogramma Hart van Nederland. Daardoor zullen presentatrices Milika Peterzon, Cilly Dartell en Maureen du Toit niet meer  te zien zijn, Gallyon van Vessem blijft wel.

Om het paradepaardje van SBS 6, Hart van Nederland, een opfrisbeurt te geven, is Sandra Schuurhof (eerder RTL Nieuws en RTL Boulevard) aangetrokken om de formule aan te scherpen. De eerste veranderingen zijn zichtbaar, met dramatische gevolgen voor de drie oud-gedienden van het programma.

Eén presentatrice
Omdat Hart van Nederland na de zomer door slechts één presentatrice per keer wordt gepresenteerd, moet SBS 6 afscheid nemen van Milika, Maureen en Cilly. Gallyon van Vessem, Marlayne Sahupala, Selma van Dijk en Evelien de Bruijn blijven aan Hart van Nederland verbonden en Sandra Schuurhof zelf is na de zomer ook als presentatrice te zien.  

Cilly en Milika
Het is opvallend dat SBS 6 juist afscheid neemt van Milika en Cilly, aangezien zij aan de wieg hebben gestaan van het succes van het nieuwsprogramma.

Georgette Schlick, directeur van SBS 6 laat weten: „Cilly Dartell, Milika Peterzon en Maureen du Toit zijn mede bepalend geweest voor het succes van Hart van Nederland. We zijn hen dan ook zeer dankbaar voor wat ze hebben betekend en nog steeds betekenen voor het programma en voor SBS 6. Het is een heel moeilijke beslissing geweest, maar het is het gevolg van onze keuze om na de zomer met een veranderde opzet van Hart van Nederland te komen. Hart van Nederland is het vlaggenschip van SBS 6. Om dat te kunnen blijven, zullen we de veranderende behoefte van onze huidige kijker moeten volgen, en ook nieuwe kijkers moeten gaan aanspreken.”

Het is toch een gewaagde stap. Samen met Shownieuws en Piet's Weerbericht hoort Hart van Nederland toch tot de weinige goed scorende programma's van SBS 6.

Gallyon van Vessem blijft dus ook na de zomervakantie presentatrice van Hart van Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten